And so it begins…

A

Het is maart 2008 en ik sta onder de douche. Ik merk dat de rechterkant van mijn scrotum anders aanvoelt dan de linkerkant. Ruwer, de huid lijkt dikker.
Uiterlijk is er weinig vreemds te zien. Waarschijnlijk komt dat omdat ik er van de bovenkant op kijk. Een bovenaanzicht ziet er anders uit dan dat je er frontaal naar kijkt. Ik droog me af en ga voor de spiegel op de slaapkamer staan. En ik vind opeens dat mijn rechter zaadbal lager hangt dan de linker. Helemaal synchroon is het nooit. Maar hij hangt duidelijk lager. Toch? Of ben ik nou gek? Ik krijg het licht warm en begin te twijfelen, want zo vaak sta ik niet naakt naar mezelf te kijken voor een spiegel.

Ga morgen maar naar de huisarts…

Ik besluit mijn vrouw te roepen en op het moment dat ze de slaapkamer binnenkomt vraag ik of ze op haar knieën wil gaan zitten. Vreemd verzoek, maar och, we zijn bijna 20 jaar getrouwd….

Zij kijkt, voelt links, en ze voelt rechts, doet dat nog een paar keer en bevestigt wat ik ook vind…
Het is niet goed.

“Ga morgen maar naar de huisarts.”, zegt ze.

By Ton Jacobs